Hier vind je allerlei nieuws over zenderwijzigingen, technische wijzigingen, nieuwe producten, enz...

 

 

 

Einde gratis uitzendingen Eén, Canvas en Ketnet via DVB-T antennes

Op 1 december 2018 stopt de VRT met het uitzenden via DVB-T. Hierdoor zijn de tv-zenders Eén, Canvas en Ketnet binnenkort niet langer meer gratis te ontvangen via de digitale ether en wordt de VRT een betalende omroep. Op dit moment zijn er naar schatting nog ruim 100.000 Vlamingen die op deze manier tv-kijken met een digitale DVB-T antenne thuis. Ook schippers, studenten, voetbalkantines, campings, volgwagens van wielerwedstrijden, enz... worden hierdoor getroffen. Meer info over deze afschakeling is te vinden op https://antennekijker.be/

Waalse zenders verhuizen naar Hotbird satelliet

Na de migratie van alle Vlaamse en Nederlandse zenders naar de Astra3-satelliet gaat M7 Group nu alle Franstalig Belgische zenders naar de Hotbird-satelliet verhuizen.

Canal Digitaal ook in België officieel beschikbaar

Het is tegenwoordig ook mogelijk om buiten Nederland een abonnement af te sluiten op het volledige zenderaanbod van Canal Digitaal inclusief de Film zenders. Tot voor kort was hiervoor een Nederlands adres en bankrekening nodig. Altan NV is officieel verdeler van Canal Digitaal en kan de benodigde ontvangstapparatuur leveren en installeren.

Software update M7 satellietontvangers

In de maand augustus bieden TV Vlaanderen, Canal Digitaal en Télésat nieuwe software aan voor de Philips , Pace en M7 DSR ontvangers. De software update is volgens de M7 groep nodig "om een verbeterde beveiliging van de zenders mogelijk te maken".

Aanpassingen Vlaamse satellietzenders vanaf 31/05/2016

TV Vlaanderen heeft op dinsdag 31/05/2016 de uitzendparameters van verschillende zenders aangepast. Het gaat onder andere om EEN HD, CANVAS HD, VTM HD, VIER HD, 2BE, NPO 1 HD, NPO 2 HD, NPO 3 HD, Discovery Channel, SyFy, Boomerang en Disney Channel. De meeste satellietontvangers laden automatisch de nieuwe zenderlijst in. Mocht je toch geen beeld hebben op deze zenders na 31 mei kan je handmatig de nieuwe lijst inlezen via de FASTSCAN functie of "nieuwe zenderlijst inladen" functie of door het manueel wijzigen van de frequentiegegevens waarbij de "symbol rate" van 27500 naar 29900 dient te veranderen. Wie problemen ondervindt met deze update kan ons contacteren om deze aanpassing door ons te laten uitvoeren.

Nieuw versleutelingssysteem bij TV Vlaanderen

TV Vlaanderen heeft een nieuw codeersysteem in gebruik genomen. Belangrijk hierbij is dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van losse smartcards. De Viaccess smartcardchip is nu een onderdeel van alle nieuwe M7 satellietontvangers.

Nieuwe TV zender "Evenaar" beschikbaar via satelliet

De nieuwe zender Evenaar is een feelgoodkanaal met positieve verhalen rond de stad, de streek en verder. Veel van die verhalen komen van TVL, ATV en TV Oost. Evenaar zendt ook nationale reportages uit over natuur, architectuur, evenementen en nog veel meer.
Evenaar is nu beschikbaar op nummer 13 in alle zenderpakketten van TV Vlaanderen en komt in de plaats van TVL / ATV / TV Oost.

Eurosport moderniseert

De sportzender Eurosport verandert vanaf 13 november 2015 haar naamvoering, moderniseert haar hele uiterlijk en logo's en brengt een nieuw slogan. Eurosport het voortaan Eurosport 1. De zenders worden voorzien van totaal nieuwe en strakke idents.

Motors TV nog wel via satelliet

Telenet heeft begin november de zender Motors TV uit het zenderaanbod verwijderd. TV Vlaanderen vormt een alternatief voor ontvangst van deze en enkele andere exclusieve sportzenders in HD-kwaliteit.

Outdoor Channel HD exclusief bij TV Vlaanderen en Canal Digitaal

Outdoor Channel HD wordt op 15 september toegevoegd aan het zenderaanbod van de M7 Group-aanbieders CanalDigitaal (Nederland), TV Vlaanderen (België) en Skylink (Tsjechië en Slowakije). De zender is vooralsnog in deze landen exclusief bij de M7 Group-aanbieders te zien. Outdoor Channel HD wordt via de Astra3 - satelliet op 23,5 graden oost uitgezonden. Via de nieuwe fastscanzenderlijsten komt deze zender automatisch beschikbaar waardoor abonnees met een geschikt abonnement naar Outdoor Channel HD kunnen kijken.

TV Vlaanderen biedt Live TV op PC, tablet en smartphone

Het Luxemburgse tv-bedrijf M7 Group is begonnen met het aanbieden van live tv op pc, tablet en smartphone bij haar Belgische aanbieders TV Vlaanderen en TéléSAT. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

BVN op TV Vlaanderen zenderlijst nu op nr 99

De zender BVN-TV is verhuisd van nr. 80 naar nr. 99 op de TV Vlaanderen zenderlijst.

Campers & caravans : Vlaamse zenders nu uitsluitend via Astra 3 satelliet

Geleidelijk zullen alle Vlaamse zenders verdwijnen van de Astra 1 satellietpositie op 19.2° oost. Alle Vlaamse tv zenders zullen vanaf mei 2015 nog uitsluitend te ontvangen zijn via de Astra 3 satelliet op 23.5° oost.

Voor mensen met een caravan of camper voorzien van automatische schotelantennesystemen wordt aangeraden, vooraleer op verlof te vertrekken, te controleren of het systeem de Astra 3 positie wel kan ontvangen. Opgelet : Radio 1 en Radio 2 blijven wel op de oude Astra 1 positie !

UPDATE 01/06/2015 : volautomatische systemen van oa TELECO en SR MECOTRONIC hebben een aanpassing nodig voor Astra 3 ontvangst met TV Vlaanderen! Je kan voor deze aanpassing bij ons terecht.

Adreswijziging

Geachte klant,

We zijn sinds 2015 verhuisd naar een nieuwe locatie.
Voor verkoop en service:
Dorp, 65 te 9968 Bassevelde gelegen langs de expressweg E34 tussen Eeklo en Zelzate.
We zijn telefonisch bereikbaar op 09 233 03 28 en 0468 24 29 04 tijdens de kantooruren of stuur een bericht via het
contactformulier

Afhalingen en bezoek op afspraak.