Einde gratis uitzendingen Eén, Canvas en Ketnet via DVB-T antennes

Op 1 december 2018 stopt de VRT met het uitzenden via DVB-T. Hierdoor zijn de tv-zenders Eén, Canvas en Ketnet binnenkort niet langer meer gratis te ontvangen via de digitale ether en wordt de VRT een betalende omroep. Op dit moment zijn er naar schatting nog ruim 100.000 Vlamingen die op deze manier tv-kijken met een digitale DVB-T antenne thuis. Ook schippers, studenten, voetbalkantines, campings, volgwagens van wielerwedstrijden, enz... worden hierdoor getroffen. Meer info over deze afschakeling is te vinden op https://antennekijker.be/

In 2008, precies 10 jaar geleden, besloot de VRT om het analoge tv-signaal uit de lucht te halen en om voortaan uit te zenden via de digitale ether. Dat digitale tv-signaal moest voor meer stabiliteit en een betere beeld- en geluidskwaliteit zorgen. Nu de openbare omroep ook haar uitzendingen staakt via de digitale ether, moet iedereen die momenteel nog via een digitale DVB-T antenne tv-kijkt, noodgedwongen op zoek gaan naar een nieuwe tv-oplossing.

Deze afschakeling is uniek in Europa want het zenderaanbod van de openbare omroepen is in elk land binnen de Europese Unie vrij te ontvangen hetzij via digitale ether, hetzij via satelliet. De digitale ether was in Vlaanderen de laatst mogelijke manier om het aanbod van de VRT gratis te raadplegen.

Aanbieder van satelliet-tv, TV VLAANDEREN, komt nu met een (betalende) oplossing. De provider lanceerde eind 2017 ANTENNE TV, een tv-abonnement via de digitale antenne volgens de nieuwste DVB-T2 norm. Van zodra de VRT het tv-signaal uitschakelt, neemt TV VLAANDEREN de tv-zenders Eén, Canvas en Ketnet mee op in het zenderaanbod van Antenne TV. Die overzet zal ten laatste op 1 december 2018 gebeuren. Ook Vlaamse en Waalse commerciële zenders zitten in dat aanbod. Wie meer zenders wenst kan ook opteren voor het satellietaanbod van TV Vlaanderen.

 

 

 

 

 


Adreswijziging

Geachte klant,

We zijn sinds 2015 verhuisd naar een nieuwe locatie.
Voor verkoop en service:
Dorp, 65 te 9968 Bassevelde gelegen langs de expressweg E34 tussen Eeklo en Zelzate.
We zijn telefonisch bereikbaar op 09 233 03 28 en 0468 24 29 04 tijdens de kantooruren of stuur een bericht via het
contactformulier

Afhalingen en bezoek op afspraak.