Tooway consumenten is een oplossing op plaatsen waar geen goede internetverbinding beschikbaar is, en waar men op een normale manier gebruik wil maken van goed werkend snel internet en voor mensen welke geen extreme data verbruiken maar wanneer ze het nodig hebben wel willen dat het goed functioneert. Consumenten welke ontzettend veel data willen gebruiken en dagelijks films willen downloaden kunnen beter geen Tooway internet aanschaffen. Tooway consumenten abonnementen zijn afhankelijk van het totale gebruikerspatroon van dat moment en kan onderhevig zijn aan snelheidsbeperking door fair use policy. Indien U de verbindingen ZAKELIJK gebruikt en/of VEEL DATA nodig heeft, dient U een B2B abonnement aan te schaffen welke niet onderhevig is aan een fair use policy zolang het volledige datavolume nog niet verbruikt is.

Internet via satelliet

Tooway KA-SAT:

Sinds juni 2011 is een nieuwe satelliet in gebruik genomen worden, Tooway KA-SAT. Deze nieuwe satelliet wordt volledig gebruikt voor de internet diensten van Tooway met download snelheden tot 20 Mbps en upload snelheden tot 6 Mbps. De KA-SAT, gepositioneerd op 9° Oost, bedekt het Europese continent met 80 'spot beams', dit zijn geconcentreerde beams die elk een gebied van tweehonderd kilometer bestrijken. Waar traditionele satelliet signalen het hele continent of een groot deel daarvan tegelijkertijd bedienen, kunnen door gebruik van spot beams frequenties effectiever herbruikt worden in verschillende regio's zonder storing. Hierdoor wordt de capaciteit vergroot. Elke straal heeft een capaciteit van 900 Mbps, die wordt verdeeld over de gebruikers.

Hardware

Tooway luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van breedband internet, zonder verrassingen of moeilijk te doorgronden software installaties. Een vriendelijk gebruikersgemak maakt het een 'plug-and-play’ systeem, waarmee Tooway de ongecompliceerde weg naar breedband is! Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw Tooway internetverbinding is het aan te raden om de installatie van de Tooway hardware te laten uitvoeren door een gekwalificeerde installateur.
Gebruik maken van Tooway is vrij simpel. Alles wat u nodig heeft is een modem en een schotelantenne. De schotel wordt middels een muurbeugel aan uw woning gemonteerd, dan wel middels een tegelstatief of buis in uw tuin geplaatst. De hardware wordt u als complete kit aangeboden, bestaande uit de volgende producten:

-Tooway KA schotel 70 cm- Tooway KA modem
-Tooway KA BUC/LNB (slechts 1 coax kabel nodig voor zenden en ontvangen)
-Tooway KA modem
-OPTIE : WIFI


 Prijzen Tooway hardware - abonnementsperiode van 12 maanden

Tooway KA hardware

Bij de aanschaf van de hardware en het afsluiten van het abonnement betaal je als klant de activatie kosten, 1 maand borg voor het gekozen abonnement, 1 maand vooruitbetaling voor het gekozen abonnement en de lopende (volledige) maand voor het gekozen abonnement samen met de hardware. Let op, indien het abonnement wordt afgesloten op bijvoorbeeld de 14e dag van de maand, zal het contract aflopen op de 13e dag van de laatste maand van de contractperiode, enz.

Voorbeeld:
U wenst een abonnement af te sluiten voor Tooway KA-Satelliet van 12 maanden en kiest voor het Tooway 10 Gb abonnement. Dit houdt in dat u als klant het volgende betaalt:

€ 570 incl. BTW voor de benodigde hardware (excl. installatiekost, bekabeling en bevestigingsmateriaal)

€ 60,50 incl. BTW voor de activatie van het Tooway modem
€ 32,50 incl. BTW borg* voor het gekozen abonnement
€ 32,50 incl. BTW vooruitbetaling voor het gekozen abonnement
€ 32,50 incl. BTW voor de lopende maand voor het gekozen abonnement

Abonnementen

De Tooway KA-SAT internet dienst is onderverdeeld in verschillende abonnementen:
Hierbij is een Fair Access Policy ontworpen om ervoor te zorgen dat extreem internet gebruik door enkele gebruikers geen negatieve invloed kan uitoefenen op gebruikers welke een normaal internet gebruik hebben. Tooway KA biedt u een maximum download snelheid van 22 Mbps en een maximum upload snelheid van 6 Mbps.

Abonnement Download snelheid* Upload snelheid* Maandelijkse Quota**
Tooway 10 22 Mbps 6 Mbps 10 GB
Tooway 25 22 Mbps 6 Mbps 25 GB
Tooway 40  22 Mbps 6 Mbps

40 GB

       

* Enkel Tooway KA-SAT / maximum snelheden; behaalde werkelijke snelheden kunnen variëren.
** Limiet voor bij elkaar opgetelde download en upload volumes voor een periode van 4 weken.

Snelheden zijn beïnvloedbaar door limieten welke gebonden zijn aan Multiple Sliding Time Windows (STW) van 1 uur, 4 uur, 1 dag, 1 week en 4 weken. Nachtelijk verbruik wordt tussen middernacht en 6 uur 's ochtends (GMT) slechts voor 50 % aangerekend om zo het gebruik van het satelliet netwerk tijdens daluren te belonen. Raadpleeg voor extra details de Tooway Fair Access Policy.

Onderstaand treft u de prijzen/informatie aan van de verschillende Tooway KA-SAT abonnementen:

Tooway 10

- Download snelheid: tot 22 Mbps
- Upload snelheid: tot 6 Mbps
4-wekelijkse data: 10 Gigabyte
- IP adres: 1 dynamic IP adres inbegrepen
Prijs: € 32,50 incl. BTW per maand ( 12 maanden )

Tooway 25

- Download snelheid: tot 22 Mbps
-  Upload snelheid: tot 6 Mbps
4-wekelijkse data: 25 Gigabyte
- IP adres: 1 dynamic IP adres inbegrepen
Prijs: € 49.90 incl. BTW per maand ( 12 maanden )

 Nieuw : Tooway 40 - 4-wekelijkse data: 40 Gigabyte

 Tooway Extra

- Download snelheid: tot 22 Mbps
- Upload snelheid: tot 6 Mbps
- 4-wekelijkse data: 100 Gigabyte
- IP adres: 1 dynamic IP adres inbegrepen
Prijs: € 99.90 incl. BTW per maand ( 12 maanden )

Internet Fair Access Policy

Een Fair Access Policy is ontworpen om ervoor te zorgen dat extreem internet gebruik door enkele gebruikers, geen negatieve invloed kan uitoefenen op gebruikers welke een normaal internet gebruik hebben en zo de totale beschikbare data van de satelliet evenredig verdeeld wordt over de eindgebruikers van Tooway.

Limieten gelden voor bij elkaar opgeteld download en upload verkeer in een periode van 4 weken. Na 4 weken wordt het verbruik gereset. Limieten worden tevens toegekend aan zogenaamde 'Multiple Sliding Time Windows (STW)' van 1 uur, 4 uur,  1 week en 4 weken, waarbij u onderstaand kunt zien hoeveel data u mag verbruiken binnen deze tijdframes.

Gebruikt u binnen een bepaald tijdframe meer data dan is toegestaan komt u terecht in de Fair Access Policy en zal uw snelheid tijdelijk afnemen tot het moment dat u zich in het volgende tijdframe bevindt.

* Wanneer uw data gebruik over de limiet heen gaat, zal een lagere snelheid behaald worden. 
Contractuele limieten worden berekend aan de hand van bij elkaar opgetelde download en upload gebruik, om op deze manier meer flexibiliteit aan u als eindgebruiker te kunnen geven.

Dekkingsgebied

 

KA sat sets kunnen geactiveerd en geleverd worden voor de volgende landen en de landen erom heen voor zover de spotbeam daar te ontvangen is.

Nederland -Belgie-Luxemburg-Oostenrijk-Bulgarije-Croatie-Frankrijk-Duitsland-Hongarije-Italie-Polen-Portugal-Slovenia-Spanje-Zwitserland en Engeland.


Ka-Band Downlink Eutelsat Ka-Sat

 

 

( INDIEN U EEN ANDERE LOCATIE OPGEEFT DAN DAAR WAAR U GAAT INSTALLEREN, OF U VERPLAATST LATER HET MODEM NAAR EEN ANDERE SPOT (BUITEN HET BETREFFENDE LAND), WORDEN ER 25 € EXCL. BTW AAN HERLOCATIE IN REKENING GEBRACHT. )